hari ni i buka peti ais jumpa ikan kerapu yg i beli sebelum i ke taiping last week.mmm..sedapnya.so i decided utk buat ikan kerapu masak 3 rasa.ala cincai2 jer..
1 ekor ikan kerapu or siakap.goreng ler dulu
then bwg putih and cili api titik2 then tumis.masukn cili blend.sikit jer.pas tu masukn cili sos,tomato sos,oyster sos.ditambah dgn perasa garam dan sedikit gula.pas tu apa lagi?? jadi la mcm pic kat atas tu hah.jgn lupa taburkan daun ketumbar,kalau nak tau makanan siam kebanyaknnya mesti ada daun ketumbar.pic kat atas tu tak menarik sgt sebab gambar senget sikit and kuah tak kena pd keseluruhan ikan tp tak apalah.yg pasti i nak tunjuk salah satu lauk yg boleh di masak cincai2 je esp my sis yg kerja tu hah.....jgn asek nak beli jer.murah mmg murah lauk beli ni tp tak berkhasiat.byk pak aji.
No comments:
Post a Comment