Saturday, 7 August 2010

N3 selepas bercuti

Tajuk pun best...N3 selepas cuti..jadi lauk pauk nya pun masih dlm mood bercuti...hehe
Lamanya tak mengupdate kitchen aku nih.....dah bersawang,habuk pun banyak..bulan posa ni lagi lah aku sibuk...insyaallah cuba gak la try test masukan apa2 yg patut..walau sibuk aku cuba..ok.


breakfast kitorang..roti dgn telur..curahkan lada hitam dgn sos je atasnya..best apa..bulan posa takpat buat chenggini...

masih dlm mood Indon..di sebabkan mr hubby kena berpantang jadi aku tiru la lauk diorang.makan yg kering2 je..salad,tahu goreng dan tempe goreng...lauk tgh hari tadi..dlm bekas tumbuk,ada sambal bawang...sambal ni memang sedap cuba lah buat..

bahan2

5 ulas cili api
3 ulas cili hidup
3 ulas bawang putih
garam
sedikit gula
2 sudu besar lebihan minyak goreng ikan..

cara
semua bahan di tumbuk bersama
gaul sambal yang sudah di tumbuk dgn gula,garam dan lebihan minyak goreng ikan.



sambal bawang ni enak di makan dgn kicap indon cap bango ni..kalau kat mesia ni kicap manis cap kipas udang tu pun jadik



makan salad ni cicah sambal bawang memang marbeles.

5 comments:

kakpah said...

haha.. ado kicap cap bango.

patutla lamo sonyap. lupo plak yang orang pogi indon..

kak long said...

ibuk...
kapan kita boleh ketemuk...he3

Deliah's Deli said...

x tahan tgk telur goreng mata kebau tu-sebantal roti abis dikerjakan :D

anymz said...

kak pah:kicap bango ni makan dgn sambal lado api..perghhh terangkat boto

kak long:insyaallah buk,kalo kena janjinya,kita pasti ketemu..doa rin deh..hehe

anymz said...

Deliah's Deli:telur goreng mata kerbau makan dgn blackpepper with sos and mayonis memang best kan