Monday, 10 October 2011

Nasi Lemak

Nasi Lemak Buah Bidara
Sayang selasih Hamba lurutkan
Tinggal lah emak tinggal saudara
Kerana Kasih hamba turutkan

Assalamualaikum semua

Sesekali letak pantun syahdu apa salah nya kan?..
Tapi jangan dok loklak lah korang semua ya.takde maknanya nak tinggalkan emak kerana cintan cintun nih.wakaka
Mari kita sarapan nasi lemak hari ni.Lepas tu kita pakat2 mengantuk lah depan lappy sebab terlebih makan benda berlemak ni kan?..Dah lah tu masa lunch nanti kita pakat2 pekena gulai masak lomak pekat2 pulak..Yeaaahhh betul2 hari menambahkan lemak hari Isnin ni kan?..kekeke
Resepi nasi lemak akak tak letak ya.Belum berkesempatan lagi.Lain hari lain waktu kita letak lah ya..

Puan tanah nak pi buat kerja sikit..Mood berkemas sedunia sudah kembali..



Nasi Lemak hanya untuk tontonan



Ada telur rebus,timun yang sudah hampir menopos,ikan bilis goreng ireng.
Di makan panas2 dengan sambal.perghhhhh..
minum dgn air apa???
Kopi O panas...



32 comments:

kaklong said...

kak,peberet kaklong ni,nak2 laie kalau dimakan ateh daun pisang!..wangi!

Mas said...

kak anim....
nasi lemak satu set...
siap ngan kopi yerk..he3..

amboiiiii....pepagi kak anim dah menggoda ngan nasi lemak..he3

tun_telani said...

hahahaa.. dh lama x dgr perkataan loklak tu ;p
mmg menggoda betul nih.. nasi lemak complete set tuh, tun kalau nasi lemak wajib ada sambal n ikan bilis.. mmg x pandang laa kalau org duk serve ngan rendang ke, ngan sambal sotong ke.. mmg ikan bilis jugak yg dicari.. hihi.. pekene ngan kopi O pulak! mmg terbaik!

HaSue said...

Nasi lemak satuuuuuu!!!
suka mkn nasi lemak tp xleh mkn byk2 wpun nak mkn banyak2..


kak nim..ngah study bhn2 laksa utara nih..bhn2 semua dah beli smlm.haha...verangan betul kan.
masalah nya cik abg nk out station lak ptg ni...baliknya 2 hari lg..bila nak buatnya ni..huwaaa

Lieya said...

Amboiii kak anymz cepat update... eheheheh nasi lemakkk sedapnyeeee

Zaliedana said...

Kak nimmm,nak nasi lemak 1set,alahai sedapnyer,kita rini bf ngan karipap frozen ajer,wat byk2,smpan esbok,rini goreng,sedap mkn ngan teh 0,ermmm..Ermm pasni tlg mai mengemas umah sy sekali leh xkak nim cayang,hihi..

Yatie said...

Assalamualaikum K.Nim,
sedapnya tngk nasi lemak akak tu..siap alas daun pisang tu yg best sangat..harum je kan...

Amie said...

selamat pagi kak Anim,
sarapan nasi lemak sebungkus, kenyangnya sampai ke petang...

Anna Qawina said...

ambooii..cerianya akak kita neh...cdg mln td nak wat gaklanasiklomak lauk kerang..tup2 bgn pagi rasa males lak, cik abe g bli siap2..haha..

Ummi said...

Salam Anim....nasi lemak sepinggan, kopi O segelas....waaaa, mmg x tolak tepi punyaa...tolak masuk tokak eden yooo laaaa....hehe

anymz said...

to kaklong
makan ateh daun pisang tu yang buek nasi lomak jadi wangi kan kaklong kan?

anymz said...

to mas
minum kopi ya mas..
siap satu jug ni share dgn ijah tu ya..:))

anymz said...

to tun_telani
sambal ikan bilis ni cam dah sebati je dgn nasi lemak kan tun kan?
Akak on aje dgn apa2 sambal pun NAMUN itu sambal bilis wajib ada gak..hehe

Ezadlieza said...

k.anymz...nak tumpang sarapan nasi lemakkkk...akak buat lieza lapooooorr nih...sedapnya nampak sambal yg merah menyala nih..

Walnut Shoppe said...

Hehe ase lapow la plak..nampak sedap :) klu leh nak soh akk pos laju jew hihi

ibundo said...

nim, kari ikan kakpah tu bukan e masuk mayonis. maksud kpah yogurt. Maap jo lah. Sibbaik ekau sobut. Kok tak maun manih kari tu. Tapi err.. cubolah. mano tau kok sodap lak de.
Nasik lomak ado lagi ko..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.anim byk link belog tataw nak follow mana 1 last ayu pilih masakan la sebab suker makan ngeeee....
tq sudi follow belog ai...salam kenal...hug ketat2 na *____*

Chah said...

irengpun irenglah, menopouspun menopouslah..yang penting..nyamannnn!!!

anymz said...

to hasue
takmo wat kerja bertangguh buat je laksa utara tu..pastu simpan kuahnya dlm esbok.dua hari lagi somi balik boleh lah di panaskan kuah tu.laaaaaagi sedap tau.kuah laksa ni semakin lama semakin sedap..

eh!nak nasi lemak ke ni?..pesal lak citer tntg laksa pulak dah..haha

anymz said...

to lieya
camni lah lieya ada masa cepat ada masa lambat.okaylah kan daripada takde langsung.hahaha

anymz said...

to zaliedana
hamboi ct payung.tak larat mak nak kemas dua rumah nih.satu rumah ni pun dah nak bengkok tulang belakang rasanya.
:DDDD

anymz said...

to yatie
kalau kat rumah ni mmg suka sgt makan nasi lemak beralaskan daun pisang.
Yang benarnya maknya pun suka sgt makan beralaskan daun pisang ni sbb senang nak cuci pinggan.hehe

anymz said...

to amie
aikkkkk???keciknya perut amie..makan sebungkus kenyang nya sampai kepetang?biar betul amie.hehe

anymz said...

to anna
kesiannya laki ko ana.kena turun naik tangga tu nak cari nasi lemak.sampai ati ko ana.hahaha

anymz said...

to ummi
hahaha..tolak push2 nasi lomak ke tokak ummi..siap dgn kopi O segelas..siapppppp.:DDDD

anymz said...

to ezadlieza
akak ni kan nasi lemak ada masa hari minggu je.hari lain.takde maknanya.maleh nak bangun pagi2 tanak nasi..hehehe

anymz said...

to walnut shoppe
kalau lah boleh akak post laju senang sangat citernya kan?hehe

anymz said...

to ibundo
hehe..lam kepalo yogurt, tulisan mayonis yo kak.jauh tu..mesti lopeh ni kuar menu ado mayonis pulak kan?..

anymz said...

to ayu
maceh folo akak balik ayu.:)))

anymz said...

to chah
hahahaha..janji hado kan?kan?

Mamasya said...

Dtg jamu mata dgn nasi lemak daun pisang k.Anim ni.sy dah beberapa minggu dok tertangguh nak masak nasi lemak...tak terbuat2 lagi..

Nieza said...

Assalam kak anim, wahh nasi lemak sedapnya! sib baik baru jer buat nasi lemak hari sabtu hari tu..kalau tak maunya ngap screen ni...hehehe