Tuesday, 21 September 2010

hidangan berbuka kami di ramadhan yang lalu

waduuuuuh!dah hampir 3 minggu dapur aku ni senyap je...selalu tu aku jenguk2 buat air kopi 434 je..masak bukan tak masak tapi masak rebus2 je..
hehe..hari ni pun post n3 yang tertunggak yang sepatutnya di siarkan masa ramadhan tempoh hari,tetapi entah dimana silapnya semua2 tu aku tak buat..hari ni mak minah post pic2 ni untuk tatapan je lah ya..tak ada resepi..lain kali kita post resepi..


puyuh goreng..


ada lala goreng sweet sour,sotong goreng kunyit dan ikan siakap masak 3 rasa..sorry lah gambar ambik guna hp..mana nak muat letak gambar ikan tu...




lala goreng sweet sour





minta maap lah semua ya,terlupa pulak aku nak snap pic tomyam..memaaang sedap tomyam disini
semua makanan ni di siapkan oleh sebuah restoran di tepi traffic light berdekatan tol senawang seremban..singgah lah kat situ bila ke seremban..memang marvelous...mungkin sebab aku ni tak makan serbuk perasa,sebab tu lidah ni sensitif dan cerewet sedikit..hanya kedai ni saja yang sesuai dengan tekak aku kat seremban

okay.. resepi simple aje kan..tak payah letak kot
ni aku nak pegi mintak royalti kat restoran tu sebab aku dah promote kedai diorang kat blog suci aku nih...haha..kalau dapat nanti aku belanja la you all...muahaaahaha

6 comments:

♥LOVE2COOK♥ said...

Haishhhhh geram tgk kesemua dishes kat atas tuh...puyuh tak pernah try...hehe :D

anymz said...

LOVE:love,try lah daging burung puyuh..sedap..very crispy..boleh goreng.boleh buat rendang..macam masak ayam juga..

kasihredha said...

Bestnya puyuh tu...dah lama tak makan.

Uncle Lee said...

Hi Anymz, love that lala, but minta ma'af, what is 'puyu'? I am not sure what it is....
By the way, if you buat fish lemak with bamboo shoots send me telegram, ha ha.
Have a fun weekend, Lee.

anymz said...

kasihredha:daging puyuh senang nak cari di pasar2 tani..

anymz said...

Uncle Lee:nice of you to drop by here..toce2..
it is not puyu la uncle..it is called puyuh.burung puyuh..haha..yup puyuh is a bird..
you dont eat salmon and you dont eat duck..so why dont you try burung puyuh instead..only this time..
come on..hahaha