Sunday, 12 February 2012

sebab-sebab 'my kitchen' senyap sunyi....

Assalamualaikum semua

Aduhai.....rasa macam dah lama sangat akak tinggalkan mykitchen ni..Dah kenyang semua makan cupcake?.hehe.....
Tuuuuuuuuuuu...gambar2 kat bawah tulah penyebab akak agak sibuk semenjak dua menjak ni..
Eleh...alasan yang tak munasabah langsung kan? 
Selain dari itu ada juga penyebab2 yang lain..Tak perlulah akak nyatakan di sini ya..di samping itu akak nak ucapkan salam takziah buat anak buah akak Lin yang baru saja kehilangan bonda tercinta nya pada Jumaat yang lepas...Mak Lin merupakan dua pupu akak..meninggal sebab cancer..Innalillah semoga Lin dan ayah tabah menghadapi ujian ini..setiap yang hidup pasti akan pergi..Kita redhokanlah pemergiannya .semoga mama Lin di himpunkan bersama orang2 yang beriman dan beramal soleh ya..InsyaAllah..

Okay meh kita bercerita pasal gambar kat bawah tu..kalau sudi bacalah sampai habis kalau tak sudi tengok gambar je lah ya.
Akak mendaftarkan diri di Wilton Class di Amore E Bake di Seremban sejak bulan Disember tahun lepas.Kelas ni hanya untuk mengajar buat deko2 je..Sebenar2nya pengetahuan akak dalam bidang deko2 ni teramat2 nipis.takde pengalaman langsung.memang zero..dah tu pulak tak pernah tgk u-tube pun tntg cara2 mendeko atau buat kek..bila owner Amore ajak akak join the class...why not kan..timba ilmu tak mengira usia...tangan ni betul2 kaku..alhamdulillah berjaya jugaklah walau tak menjadi top student..sekurang2nya akak puas dan suka hati....


tak semua bunga ni akak yang buat..anak owner yang tolong buatkan.tapi terselit juga di celah2 tu akak punya..boleh cam tak yang mana satu akak punya?.hehe


rasa macam mimpi bila tengok gambar kek ni berulang kali..
si anna qawina sempat la merasa kek yang manis ni.keknya akak guna yang instant je..mix sponge kek..sbb tu manis..gula dia akak dah tak boleh nak adjust.di tambah pulak lagi dgn buttercream yang sudah tentu menggunakan gula yg banyak....


kena practise selalu kata cikgu..

17 comments:

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam k.anim.Apa kabar?Semangat bila k.anim dah belajar mendeko kek...atie ni bila la nk masuk kelas lak..hihi
Cantik kek tuh!

Mas said...

wah kak...cantik kek itu walaupun bunga akk cuma terselit-selit je :)

FatihaNur said...

salam kak...yg mne satu agaknya bunga buatan akak ni ekh....hehe

Nieza said...

assalam kak anim, saya pun lama tak bw ni..bz jugalah. baru tau juga akak masuk kelas ni.bestnyer kak...dah pandai deco dah tu.cantik dah saya tgk.teringin juga nk belajar decox2 ni kalau ada kesempatan la:)

Mas said...

anna rasa kak kek tu..huhhhhhhh

hmmm..cantikkk la akak mendeko kek tu..
tahniah..
mas gak tak berani mencuba lagi..he3

Kak Sam said...

Teringin nak belajo tapi bila mengenangkan tanganku yang keras ni pendam kan aje le. Tahniah kak

~ Cik Azz ~ said...

Tahniah la sbb berjaya melembutkan jari untuk mendeko.. hehe...

Kalau saya la, mmg tak menjadi deko tu.. Berderai lagi ada la.. haha...

♥MAMASYAZA♥ said...

wah cantiknya deko2 tu, berseri seri kek

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

sy pun dah lama teringin nak belajor buat bunga rose tu.. tp entahla.. belum kesempatan lagi ngan anak kecik ni payah sikit.. kita baru je nak melepa aising.. dah dicolek2 dek anak aisingnya.. hahaha... tahniah kak.. dah boleh dah buat bunga tu.. lama2 nnt lagi cantik jdnya..

cik cek said...

Tahniah kak....cantik dah tu...join dah amore group....cek je yang tak de masa nak p attend kelas...he he...

AZLINA said...

Assalamualaikum Kak Anim, tahniah sbb dah pandai deko..bestnya dpt belajar di kelas Wilton. Tengok bunga2 ros tu cantik2 sgt jadinya. Kalau dah selalu praktis lagi la bertmbh2 cantik bunga ros tu nanti... :))

mokwo® said...

woaaah tahniah kak nymz...dah pandai wat bunge2...mokwo memang dok kerling2 kelas men'deco' ni..cuma masa den nan ado...nanti boleh share tips2 nya dengan kami yek!!

Naz / Nadz COSK said...

Amboi kak Nimmmm...dah gi kelas deco2 yer. Tak ajak Naz pun..eheheheee.. Sah2 jauh kan.
Ok la tu kak Nim.. Baru 1st time tu mendeko. Nanti akak buat lagi bnyk kali termasuk 4-5 kali kek yg dihias utk Naz *heheheheee*, mesti boleh amik order dah. Tapi mmg santek la kak bunga2 tu.. Tahniah kak Nim..

Alin Marlini said...

samala ngan ALin. Bab deco2 ni asal belasah jek...

Gee® said...

Lepas ni gerenti byklah kek2 yg cantik2 kuar kat sini...tuan umah dh pandai deko...tahniah k.nym

Mama Hawa/Mama Nani said...

As salam rindu Kak Anim ku cayang!!!
Wah senyap2 berisi ruper nyer...well done kak I like cantik!!! rasa2 nyer orang yg kaku jari jemari tak akan dpt lakukan sebegini..syabas kak anim ku cayang ...

Ummi said...

Assalam Anim...waaaahh tahniah tahniah...sempat lagikkk tuuu, patutlah menyepi jer...ingat kunyah coklat langkawi x abis2 lgk, hehe...nnt boleh la Ummi tempah eks...cantik jer dan soft jer kaler deko tu...sweet... :))