Tuesday, 15 June 2010

Cheese Cake


Hari ini pertama kali saya buat cheese cake dalam hidup saya..ropa2nya..tak ku tahu sungguh mudah amat2 buat cheese cake ni ya..selama ni tahan saya gi beli yang hg nya puluhan hinggit..dah tu tak puas makan plak tu..resepi ni saya cedok kat rumah azita zain.tapi saya derhaka sikit dgn dia..memandai2 je saya gi gubah..topping cheese saya guna resepi ita.base nya tu saya main agak2 je.saya gi beli biskut lemak yg cinonit tu,kisar halus dan gaul dgn butter.pastu tekan2 dlm acuan spring foam.menjadi pulak tu..
minta ampoon ya ita...cheese cake mu sudah ku ubah...sesiapa yang nak kan resepi sila pergi ke rumah AZITA ZAIN ya..



4 comments:

Lady of Leisure said...

wow menjadi nampaknya percubaan kali pertama dah mcm secret recipe dah ni.. tahniah hehe

anymz said...

ya la Lady..mekaseh2..suka hati rasa nak terbang ni...hehe

kakpah said...

nim, bukan je nampak menjadi. nampak sodap....

anymz said...

kak pah:bukan sodap lagi,.. marveles dah ni...muka pun dah jadi kembang semangkuk..punya lah bahagianya hati ni..kahkah..