Friday, 2 March 2012

Cream Horn Rolls

 Assalamualaikum semua

Terlebih dahulu ribuan ampun dan maaf akak pohon buat teman2 semua sebab akak tak berkesempatan lagi membalas komen kawan2 semua di sini..ada kala akak buat BW dan kdg2 tinjau2 blog kawan2 semua..walau akak tak sempat komen di dapur you all tapi masih akak berkunjung ke teratak kalian..cuma masa tidak berapa nak mengizinkan lantaran banyak sangat kerja yang perlu akak bereskan..
Ceritanya sangat panjang nanti kalau ada masa akak story mory lah ya...
Di sini juga akak nak jawap pertanyaan dari madiHa dan IzahDaut tentang dari mana akak dpt chicken floss yang di jamin halal..Sebenarnya akak tinggal di daerah yang berdekatan dengan Tampin jadi jawapnya akak beli di sebuah kedai bakery di Tampin...kat situ dia tak tulis chicken floss...Dia tulis serunding ayam..Rupa dia macam chicken floss kan?...harap maDiHa dan izah berpuas hati lah ya..Nak ke?..hehe
Dalam kesibukan yang melanda akak sempat juga menjenguk ke dapur IzahDaut menggodek resepi untuk roti cream horn..Akak buat yang simple2 aje..Isi dia akak guna fresh cream..yang pada akak sangat2 tidak sesuai kalau kita mengambil masa yg lama utk makan cream horn ni..Kalau puan2 agak malas macam saya dan teringin nak letak fresh cream ni aje..boleh juga tapi cepat2 makan sebaik saja ia di sumbatkan ke dalam horn tersebut..bukan apa takut cream tu cair sebelum waktunya...tapi kalau rajin sila buat cream sendiri ya..boleh je guna ice cream cam Izah buat...
Okay lah dah panjang lebar akak celoteh meh jamu selera...oopss...mana kak nim dapat horn a.k.a tanduk tu?..ooo..akak beli di kedai bakery yang akak mentioned tadi ler..dah lama tokey kedai simpan utk akak sbb akak order sejak setahun yg lalu..kekeke
Hah!hambik...panjang lebar akak celoteh..lepas gian ni...hehe


Cream Horn Rolls
by
anymz mykitchen
Sumber:IzahDaut
Sumber:Nor@SGN67



Debab2 macam tuan dia cream horn rolls nih..
Tuan dan Puan boleh guna sebarang jenis resepi roti.
Ikut suka lah ya..
Akak guna resepi  roti kismis yogurt macam di rumah Izah
Nanti akak update resepi kemudian ya..
Buat sementara di hujung minggu ni jamu mata je lah dgn tanduk ni dulu ya...

11 comments:

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Perghh......lama tak buat ini..ingat akak dulu arwah umi selalu juga buat...bolehlah akak masuk list dulu nanti nak try juga

Gee® said...

kak nim, nk tanduk 2 ketoi...

♥LOVE2COOK MALAYSIA♥ said...

Wahhhh nak mintak some rolls la kak. Sedapnya :)

Ida,Japan said...

tanduk jg tak tanduk kak anim....dok cari acuan horn ni tak jumpa2 kt sini..adehhh..mintak la sikit 2 3 ketui kak

kasihredha said...

salam kakkk
peluk peluk peluk dulu
sebelum nak minta cream roll tu :))

Mas said...

kak anim..
cantikknya cream horn tu...
rajinnn akak sorang ni tau....

Anna Qawina said...

aslmkm kak nim..nak lotiiii...sedapnya nampak krim tu

Yatie said...

rajinnya akak buat cream horn tu...walau busy tapi bnyk menu yg sedap2 akak buat...tu kat bawah kek coklat karamel lagi..wat terliur je..

paridah said...

assalam...sy mkn suka nk buat xreti...

CitarasaKu said...

cute cream horn nie..saya ada acuan ..lama dah tak buat sebab bila saya buat ianya nampak tak cantik macam nie..hihi

chibichan said...

slm

kak,tmpg tnya akak bli acu cream horn tu kat mn yea??sya dh puas cr tp tak jmpe. blh tak kalau sya nk bli dr akak?? sya tingin sgt nk bli,nk try ebay tp bimbang de problem.

t.ksh