Friday, 20 April 2012

Main Deko2-takde kerja

Assalamualaikum semua

Ada yang sudah ngantuk2 mau titun ke tu?..Sambil akak update entri mlm ni sambil dok menguap2 menahan mengantuk mata ni,sambil2 menunggu acara lawak super spontan sebentar lagi..dah nak start pun dah tapi mata akak masih lagi dok ngadap lappy ni hah..Rasa macam dah jadi satu tanggungjawap pulak untuk mengupdate entri walaupun tak dapat setiap hari sesekali tu pun kira okaylah kan?..kan?..
Entri hari ni takde resepi cuma akak mau bagi idea untuk kawan2 yang berniaga tu..kalau sesekali boleh juga kek2 coklat tu di deko gaya gini..
Sebenarnya resepi kek ni adalah resepi yang akak cuba2 dari sebuah majalah..Kiranya testimonial lah kan,kalau rasa dia sesuai dgn tekak akak dan ainul (dah ainul aje yg tinggal bersama skang ni )bolehlah akak share dgn kawan2 pulak tapi malangnya rasa dia tidak menepati citarasa kami..
Bukan saja akak dan ainul,en suami pun buat muka kelat semacam je...habis tu siapa nak makan kek yang selebihnya tu?..Jangan risau membazir amalan syaitan kan?..Anak2 buah akak sudah pasti boleh habiskan..
Sebenarnya rasa kek ni bukanlah teruk sangat cuma mungkin kami sudah terjatuh cinta kek yang ada rasa cheese dan coklat..Gabungan bersama cheese dan coklat ,memang super power rasanya..hehehe


 Taraaaaa!!Deko Ombak Rindu nama di beri


 Ada alunan ombak rindu di atas kek ni..
Alunan ni di hias oleh anak dara bongsu akak yang teringin nak masuk kelas deko2 dan buat coklat..
Akak kata bawah umur,nanti dulu tunggu cuti panjang baru leh masuk kelas..^__^


 Boleh tahan gaklah deko tangan yang hanya biasa cuci pinggan ni kan.


Ainul kata.."wah!!!cam eskrimlah butter cream tu mak."..hehe

17 comments:

Amie said...

Malam Kak Anim sayangggg...
lum titun lagi ah... main deko2 pun hasilnya mengancamlah kak! Sedapnya...

Cheq Sue said...

amboi...boleh pulak main deco2 ye... ala kak nim, kemain nama deco tu, obak rindu you...sat lagi sambil mengalir air mata makan kek nya. bukan hape, dok hengat encik haris.... (*_*)

Shahriah Abdullah Novelis said...

Salam Kak Ni bukan main deco2 ni namanya ni dah boleh bukak kedai bakery dah ni hehee.. cantik! sha pun tak ler sekemas tu kalau nak mendeco kek sebab apa tau... segalanya nak terkejo2.. mendeco kek ni nak kena tenang dan sabo.. kan kak kan... cayalah! kirim salam anak akak tu... muahhzzz

kasihredha said...

salam kak
malam2 main deko2 ombak rindu
membuat hati ni berombak2 nak capai kek tu :)

ummiaisyah said...

salam kak Anim...sedapnya butter cream rasa cam eskrem...panadai anak akak deko ye..turun bakat maknya!

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam K.anim.apa kabar?Cantik deko anak dara k.anim tu...ombak rindu.hihi

Mas said...

kak anim.....
tak lama lagi boleh buka kedai kek nie..

azalia hjsalleh said...

chantik =))

Anna Qawina said...

wooo..ngader2 kak nim ni tau..ombak rindu..ombaklaut cino selatan canne lakkak? hehe
cantik gak kan..kek takde nak try deco..heeh...
kak, mana rsp cream tuh?

rahel said...

Nampak cantek deco tu...simple tapi kemas..itu yg penting kan..dan yg paling penting..eeeenak..

tun_telani said...

salam kak nim.. dah kat tengahari ni baru nk menjenguk dapur. rajin sungguh la mendeco kek. tun bila terpaksa je baru nk mendeco. kalau x, cuah coklat ke kat atas tu. hihi

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

wEE...MAK AI CANTIK DECONYA...BOLEH BUKA KEDAI DAH

dZana said...

aslmkum kak anim.. main2 pun cantik kak.. ikhlas ni..

Nieza said...

Assalam kak Anim, wahh cun juga ombak rindu atas kek tu yer..saya pu baru jer nk belajarx2 mmendeco kek ni.tak ada kelas nk belajar main belajar sendiri dulu la.

Ummi said...

Assalam Anim, amboiiii pandainya anak dara mendeko...pasni leh maknya punya kek besday, anak2 jer deko2 kan...cantik beralun berombak gituuuu...i liiiikkkkeee ^___^

a'in fajar said...

salam k.anim..utk permulaan mmg ok la ank akk deko..boleh thn cantiknya..dah besar nnt mest lbh hebat.

Diana @ Melley Mey said...

wah akak... cantik ... menarik... alunan ombak rindu gitu yer.. hehhee.. kita tgk dah tertarik tau... pandai anak dara bongsu akak deco .. tgk kek tu dah tau ianya sedap sgt...