Friday, 3 August 2012

French Loaf With Cheese And Tuna

Assalamualaikum semua

Bertemu kita di hari ini.Hari Jumaat penghulu segala hari.Apa khabar semua?Sehat.Tetiba kak nim terajin pulak mengupdate..Tetiba juga kak nim ada masa..Ini sebenarnya post berjadual..Sekali buat 2 entri.
Akak sedikit sibuk waktu ini kerana menjalankan tanggungjawap sebagai menantu mithali..wakaka..Peghasan lah kejap..Mak mertua yang tidak sehat tinggal bersama akak sekarang ni..Semua keperluannya kita yang uruskan..waima ke bilik kecik tu pun perlu di bantu..Takpelah takmo cerita panjang.
.Sekarang kan bulan ramadhan..Carilah keampunan dan redha Allah swt sebanyak yang boleh..
Okay FTWCAT ni akak buat semalam..Bergandingan dgn crab stick rolled tu..Semalam kami berbuka ala2 western gitu..Dgn sweet sour ketam yang ala2 chinese food..hehe..Hambik kau..caca marba..seb baik tak sakit perut..Pernah post dulu di sini
Akak tepek balik resepi lama tu di sini semula.


French Loaf With Cheese And Tuna
by
anymz mykitchen

Anak2 suka makan dengan jalapeno cheese powder yang kat belakang tu


bahan2

1 batang french loaf(ala yg jual kat supermarket,roti panjang yg keras kematu tu)
1 tin tuna/sardin
1 biji buah tomato di hiris bulat2 nipis
1 sudu teh lada putih/lada hitam
beberapa keping cheese-kali ni akak guna mozarella cheese
butter

cara

french loaf di potong bulat2 atau menyerong
tuna atau sardin di lenyek hancur
ambil sekeping french loaf yang sudah di potong
sapu butter di atasnya
letak tomato
letak tuna/sardin yang sudah di hancurkan di atas tomato
tabur serbuk lada putih/hitam
akhir sekali letak cheese yang sudah di potong kecil2
sedia untuk di bakar.
bakar hingga keperang2an.
dah siap..


kat bawah tu crab stcik rolled with mission wraps
kat atas french loaf.
Rajin kan aiiiiiiiiiiiiiiiiiii
hehe


6 comments:

tun_telani said...

weeewiittt.... tiba2 rasa nk gi pakai contact lense biru laa kejap.. satgi ai sampai, siap ngan rambut pelesu kaler blond gitew. kui kui....

HaSue said...

amboiiii gambo kak nim..meletops kebabommm! Menu pun western2 belaka nih. Kata ngah diet,tp berderet gak menu pd hari yg sama ye kak..kikiki

izahdaut said...

EHEM EHEM.... TAK AACIII TAK ACIII,...

kasihredha said...

rajin le tu kak ..
rasanya dulu akak dah pernah buat resepi ni kan:)
mmg anak2 suka

♥LOVE2COOK MALAYSIA♥ said...

I like I like these! Yummynya kak :)

Selamat Berpuasa kak!

nOOrsha said...

Berkilau2 gmbo k anim..lawooo..ai loike...:-)