Resepi ni saya C&P je dari rumah SINI...
layan..memang sedap makan dgn nasi panas2..terbuka selera...
BAHAN-BAHAN100g Ikan Bilis(kecil)
1Btg Serai(dikopek kulit luar)
4Helai Daun Limau Purut(dicincang halus)
5Biji Cili Kecil(dipotong-potong)
1Biji Cili Besar(dipotong nipis)
1Labu Bawang Besar(dipotong nipis)
1/2Biji Tomato
1Sudu Air Perahan Limau Nipis
3Sudu(k) Gula
1/3Sudu Garam
Sedikit Kicap Sotong(jika mahu)
CARA MENYEDIAKAN1. Goreng ikan bilis.
2. Masukkan bahan-bahan itu tadi.
3. Gaulkan dan ramaskan bahan-bahan tersebut sehingga larut Gula dan Garam.
4. Hidangkan.
No comments:
Post a Comment