Resepi ni betul2 di ciplak dari rumah
Hana yang dok di Jepun yang tak ingat nak nak balik2 tuh..
hehe..hana lak ambik dari rumah ayu yang dok kat singapore..eee aku kena cari org yg dok mesia lak bg resepi nih..ada kat umah kak ummi yang dok terengganu tu..nnt pegi sana plak..maaf rupa batik ni tak berapa cantik..sesuboh pepagi aku dah gelojoh nak memotong untuk ainul bwk bekal gi sekolah...kesudahannya chenggini la rupanya...hehe
byk membebel lak kan....hana,akak sambung sedeqah resepi kat sini pulak ya.......
memang sedap sbb ada campuran nestum lg tuuu...
bahan-bahan
- 300g biskut marie-dipatahkan 4
- 1/2 cawan susu pekat
- 2 cawan milo
- 3 sudu besar serbuk koko
- 1 cawan bijiran nestum untuk baby - gune nestum keluarga
- 1 cawan butter
- 3 biji telur
- 1 sudu kecil vanilla essence
Cara-caraPukul telur sedikit dan campurkan semua bahan2 melainkan biskut. Masak diatas api yang sederhana. Bila mentega sudah cair, dan adunan agak memekat, masukkan biskut dan gaul rata. Tuang adunan kedalam loyang yang telah di alas dengan plastic(untuk memudahkan memotong) dan tekan2kan hingga padat. Bila semua dah selesai, masukkan kedalam fridge dan biarkan hingga sejuk dan menggeras
6 comments:
haa yg ni tak yah bakar bakar.. liza akan try!!!
Liza:senang je buat ni..buat mlm2 tunggu anak2 dah tido baru start operasi
sedap kek batik ni kan lady suka bangat..
:D
hihihi... kiter sejukkan kek nih satu malam satu hari setengah! baru nmpk cantik potongnya.. heee..mmula gelojoh juga nk potong! hahaha... mintak org mesia pulaklah! hihi
Lady:memang sedap bangat..ikut resepi yang ni memang menjadi dan sedap
hana:takpo lah hai...ni pun memang sedap...akak yang silap gelojoh nak potong...skang ni bila potong memang cantik menawan kalbu bentuknya...betul hana kena tunggu 1 hari setengah baru lawo ngko..hehe
Post a Comment