Friday, 16 July 2010

Nasi Impit dan sayur lodeh


salam Jumaat semua...semalam tak lelap sgt tido..worried about something...tapi takpe..relax2 dulu tarik nafas panjang dan zoooooom jom kita makan sayur lodeh ni ha..

sebenarnya aku bercita2 nak buat nasi impit goreng tapi memandangkan sayur mayur masak lemak ni ada lagi,aku buat nasi impit sayur lodeh dulu..sambal kelapa tu memang ada je kat dlm freezer..hari ini ambik heavy b/fast sebab nak buat cistat untuk hari kantin sekolah ainul ,sambil2 tu rasa nak kemas2 freezer yg dah tak serupa icebox tu......

nak resepi ke..tak payahlah kot..ala buat masak lemak kobis +tempe+kacang panjang+tauhu+carrot+suun...sikit lebih kurang menjadi le sayur lodeh tu..
cuma kdg2 sesetengah tempat diorang lebih suka tumis..
cam kak ipar aku tu,dari singapore,dia tumis dulu dgn udang kering+bwg+cili kering sikit,..baru curahkan santan...
orait byk nya aku membebel...this is one of the ideas untuk sesape nak buat sarapan berat hujung minggu ni......

selamat berhujung minggu..

2 comments:

sebelas said...

sedapnya nampak..meleleh air liur nie :D






http://nomborsebelas.blogspot.com/

anymz said...

sebelas:nah! ini satu pinggan untuk mu..hehe