Monday, 5 December 2011

Pengat Durian

Assalamualaikum semua

Buat apa untuk minum petang2 ni?..
Ini bukan durian dari kebun akak ya.Satgi ada pulak yang meroyan..hehe
Durian ni adik akak beli untuk di buat pengat di jadikan dessert masa kenduri hari tu.Alhamdulillah semua orang puas hati.Makan pengat dengan pulut tanak je..Keputusan last min.Buat yang sehabis simple aje lah kan.Yang akak punya ni en suami suka makan dengan roti..Di jadikan sebagai minum petang atau sarapan pun boleh...Akak tak post resepi sendiri,..sebab hari tu kami buat dalam kuantiti yang banyak.

Resepi boleh rujuk kat dapur mek yung ni ya..Rindu kat mas..Selalunya Mas lah orang yang selalu rajin mencuba resepi2 terkini..Kita post resepi ,andai mas pekenan..beberapa jam lepas tu mas akan menyusul..Entah bila lah nak sembuh mek yung tu.Doakan yang terbaik buat Mas,tak lupa juga buat IzahDaut..Lama dah tak gadoh2 manja dengan Izah..huhu

Pengat Durian
by
anymz mykitchen
Sumber Resepi;Mas@Duniaku


Sedap juga di makan dengan roti.

11 comments:

tun_telani said...

uwaaa~~~~~~~~ doyan!! saboo sabo... khamis ni nk blk kg, sure ada doyan.. hehe...
hmmm.. kak nimm~~~ resepi mana kak? hihi.. xpe2, tun click dapur kak mas ye.. hihi

Acik Erna said...

anim..memang sodap makan ngan pulut tu.

IXORAROXI said...

salam Kak Anymz..memang terliur tengok pengat durian tu

umi said...

salam kak anim, ptg2 gini mmg syok mkn pengat durian ni...sedap cecah roti, anak2 makan gitu je.

Yatie said...

uwaaa mmng sedap dan harum je bau bubur durian akak ni..terliur je..

Nazrah said...

semalam ingat nak buat..tapi tak jumpa org jual durian..last last buat bubur kacang hijau je kita..teringin nak makan bubur durian..

Gee® said...

alaaa...gee tak mkn doyan laaa... tp kalu hb nk mkn kena juga buatkn... terpaksa tahan nafas... heeee

Diana @ Melley Mey said...

sedaaapnya tu makan pengat durian.... skg nie kat cnie dah nampak durian tp lom byk lg.. malangnya doc x bagi diana makan dulu.. huhuuu... nie tergoda dah tgk pengat durian akak tu.. jamu mata jer ler nampaknya...

rahel said...

Baru plan nak wat pengat durian..tetiba nampak kat sini pulak..emmm sedap n lemak..

kasihredha said...

sekarang dah mula ada durian balik kan kak :)
best mkn dgn roti

maz said...

kakkkk..mna nk cri doyan niii..kat sni kurma ada la kakk...muahhh..memang kna cicah nga rti tu kakk..klu nga plut muat skit kan..cheesecake kat bawh tu pun nk tapau jgkk..ada lgi ke kakkk...