Wednesday, 12 January 2011

Makan malam dengan Capati je..

Malam ni sesi bergambar aje lah ya..oleh sebab kita tengah jaga body,konon2 nak selim melim maka kita tak ambil nasi untuk makan malam..hehehe...yang sebenarnya bukan sebab akak nak kurus tapi sebab nak jaga kesihatan..semua yg mengenali akak tau yg akak pernah di timpa sakit yg serious 2 tahun lepas di sebabkan tekanan darah akak yg terlalu tinggi...seb baik tak herot mulut ni masa tu ..hehe
Malam ni akak makan capati segera je jenama 'kawan'..se eloknya kita buat sendiri capati ni kan?..tapi untuk mlm ni akak hidangkan yang ini je lah dulu ya..makan dgn kari ayam,gulai ayam kg atau sambal tempoyak daun kayu..kalau sesiapa yg rajin tu boleh buat sambal ikan sardin
sedap..akak panaskan atas non stick pan..tak payah letak minyak langsung....


2 keping ni untuk akak sorang..
dah lapar akak balun je sorang2..hujan lebat pulak kat luar tu


pergghhh..memang kena betul dgn selera akak mcm ni..
bismillah

23 comments:

Miss Zan said...

uih akak nie... buatkan iman saya bergegar jah... best tul tgk... huhuhu.. nak suh antar sikit jauh lak.. huhu.. telan aiq liuq jea lah...

Kak Rose said...

Anim, kak rose pun ada darah tinggi jugak... dulu keja sllu tension jer tu yg darah naik, bila dah makan ubat x leh berenti lak... tp makan x jaga pun! len kali nak try capati jugak lah...

anymz said...

to miss zan
takpe2 akak makan kan untuk zan ya..
erkkk..alhamdulillah..kenyang..
esok balik dr opis gi giant ke,tesco ke beli capati jenama ni..mmg tak jemu makan..

anymz said...

to kak rose
penyakit kita serious kak rose..kita makan 5 jenis ubat darah tinggi.skang ni masih under control..ni kita campur2 dgn suppliment..tak larat dah nak telan ubat tiap2 hari.
kena jaga la makan nampaknya..hubby kata kesian kat anak2..huhu

Deliah's Deli said...

salam kak..uish capati la..sedap tuh kak..kenyang smpai esok pagi :))

Lady of Leisure said...

makanan sihat ni kak.. sedap, lelebih lagi dengan gulai ayam tu fuh.

Nieza said...

Salam kak, capati ni my fav ni ..sedap!...actually capati ni bagus utk org yg diabetis yg x leh mkn nasi...btw akak HPT kena jaga juga tu..ada org ckp mkn epal masam boleh turunkan darah..cubalah..:)

kakpah said...

nim, kakpah dah lamo tak makan sambal tempoyak daun kayu. dah moleleh dah air lio ni..

kasihredha said...

nymz, akak pernah nak diet
malam2 cuma mkn capati..
tapi cuma 2-3 malam je tahan
pas tu lapar nasi cam biasa..haha

Uncle Lee said...

Hi Anymz, I love this. I think 4 pieces will be fine with me. Your curry looks really fantastic, boleh dapat the lovely aroma disini.
You ada senang drop by my pondok. Got something for you.
Have a nice day, Lee.

izahdaut said...

kak anim..serius ke sakit dulu?ishh ish..menggerunkan pulak la...la ni makan sik bantai je.pantang nampak depan mata.melebihkan tekak buaya lagi..haha..

kak anim, saya nampak kak anim blakang darwish tu.saya dah lama peratikan..jaga2 saya datang dekat nih.saya dah bertuko ijau dah ni.wakakkaa

♥LOVE2COOK♥ said...

My Hubby loves chapathi! But I tak pernah buat...hehehe! ;)

anymz said...

to Dell
takde makna kenyangnya del..perot beso gedabak...isi dua keping pun tak cukup2...sabau je la..hehe


to Lady
gulai ayam tu pun ambik daging nya aje..kuahnya leh tgk je lady..huhu..

psst..
lady maceh ya..post resepi dari blog ini..ramai yg berkunjung ke sini semalam.toce2 nnt akak belanja tempoyak..bila2 balik mka singgah ler..hehehe

anymz said...

to nieza
betul tu za..capati elok utk org diabetis tapi akak balun je,janji bukan nasi and takde minyak..hehe


to kakpah
laaa...yo ko kak?..nah ambik lah semangkuk.sey mmg selalu masak byk2 kalau menggulai tempoyak daun kayu ni kak

anymz said...

to kasih redha
hahahah...mano poi semangat tu kak?semangat dah ilang..hehe

LinRosLy said...

Salam Anim...Kak Lin Tak Pernah Makan Capati...Tapi Kalau Tosei Biasa Makan...Sedap Ke Anim?

anymz said...

to Uncle Lee
nice of you to drop by here..so sweet of you..
already visited your pondok but i havent done any comment yet..so bz down here...i'll visit you again later..
and of coz u still utang me teh tarik..sudah 5 gelas now..
means 5 hari dating dgn uncle..
kahkah...

anymz said...

to izahdaut
serious jugak lah zah,,dah penyakit keturunan..alhamdulillah cepat bertindak...kisah akak tu ada kat sini.http://anymzakaria.blogspot.com/2009/10/stro ke-1.html

ala cerita lama.skang ni jaga2 je lah kan?..

ko jgn tuko ijo zah..tuko cekelat takpe..comei gak kaler tu...hehe

anymz said...

to Love
kena cari gak resepi capati ni kan?...dulu ada dlm simpanan akak tapi dah lupa mana akak letak..you should try lah love..nanti boleh akak copy..heheh

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

salam kak..
dengar pasal penyakit2 berkaitan makanan ni.. naik gerun jugak.. tp tulah.. kalau dh mkn kdg tak ingat dunia..
bulan lepas mak sedara sy kena strok.. sib baik tak serius sgt.. tp belum boleh jalan lg.. tp dah boleh bercakap laa...

anymz said...

to LinRosLy
cuba lah kak..sedap capati nih..lebih baik makan capati atau tose dari makan roti canai tu..hehe

anymz said...

to maDiHa
ooo...nasihatkan makcik tu suruh banyak buat fisioterapi..banyak membantu..penat lah sikit tapi memang elok..akak buat fisio je..nasihatkan jugak jgn sesekali berurut takut lagi memudaratkan..

fara dean said...

salam kak..
boleh try beli nnt capati tu..at least kari buat sendiri..