Saturday, 25 June 2011

Tak ada resepi hari ini...

Assalamualaikum semua

Hari ni akak sibuk sikit..ini pun singgah sebentar kat sini.Hari ni takde resepi sebab masakan hari ni semua orang tau buat..kalau tak tau jugak bagi tau ya..boleh akak katok pale lutut siapa yg bertanya tu...wakakaka

Pagi tadi jenguk2 sekejap kat wall fb sambil balas komen kwn2 yang masih dok mengusik bangah anak bujang akak yang no dua tu..dia masih di Guangzhou,China..Harap2 di permudahkan segala urusannya di sana..insyaAllah..

Ada sesiapa hilang idea nak buat minum petang?
Ni buah sukun yang akak goreng lewat petang semalam.Bagi sesiapa yang tak tahan tu jangan makan sebab buah sukun ni berangin..kalah keledek.memang kuat betul anginnya tau..Akak makan pun agak2 je..cicah dgn kicap cili padi memang terbaik..best..kunyah garing2 sambil nonton maharaja lawak akhir mlm tadi..sambil minum kopi o panas.hehe



Sukun goreng
sangat sesuai untuk minum petang




Nasi Lemak
Buat ni pagi tadi..Senang nak tinggalkan anak2 dgn perut kekenyangan.
Jap lagi akak dan en somi nak menghantar pengantin lelaki ke rumah pengantin perempuan.
Esok giliran rumah pengantin lelaki pulak.
Jadi kalau akak tak muncul esok tau lah di mana akak berada ya..
TaTa.


16 comments:

Kak Sam said...

kak tolong poskan sukun sebiji ke sini. lama dah tak makan

Mas said...

akak..nak sukun ngan set nasi lemak tu...he..he....

izahdaut said...

dengar ye puan saya mahu jual..

berseri seri pengantin lama
mahu bertandang merai yang baru
apa ni kak nim tunjuk2 aja
mana set nasi lemak untuk perut ku

tak kena ye pantun tu..dengarkan ini pula ye..*baca lemah lembut tau

yogurt sebekas di dalam peti
kerna terikut nafsu sendiri
dah ada yogurt sebekas tu takkan tak reti reti
gi la buat apa yg dihajati..

rasa sopansantun ku hari ini..

tun_telani said...

haha.. demam pantun kak izah skrg ye.. sedap nyer sukun, lama x makan.. suka goreng ngan wat pengat..

dedetea said...

Assalamua'laikum,,,Hai Anymz,thank you sudah menjadi follower at my blog,,,and saye juga akan menjadi follower for your blog,,,salam persahabatan,Dede thea ( Indonesia )

Amie said...

tak peduli sukun tu berangin ke tak... kalau dah jumpa sukun goreng garing memang tak mo lepas...

Kak Rose said...

baru semalam petang kak rose goreng sukun jugak... mlm angin satu badan..doc kata gastrik lak... dah kena makan ubat! adoyaiiii!!!

eina said...

kak anymz...sedapnye nasi lemak tuh...kita sbg ibu mmg cam tu kan...klau nak tggal ank2 kat umah...wajib siap apa2 yg patut

Diana @ Melley Mey said...

Assalamualaikum akak...
ya ampun... ada sukun goreng ler... rindunya diana nak makan.. kalau dulu selalu buat sbb kat rumah lama diana tinggal ada tanam pokok tu.. tp skg dah tak ada kat rumah nie... sedapnya tu akak... nasi lemak tu lg ler... kalau ler dpt sepiring tu... kan seronok ... ;)

Anna Qawina said...

kak nim..nak resepi buah sukun..ado? hehe....

LinRosly said...

Assalamualaikum Hanim...

Tuai Padi Antara Masak
Es0k Jgn Layu Layuan
Intai Kak Lin Antara Nampak
Es0k Jgn Rindu-Rinduan

>Dah Lama Kak Lin Tak Makan Sukun G0reng...

Nieza said...

wahh lama tak mkn sukun tapi memang kuat angin buah ni...nieza pun tak thn juga bdn cepat masuk angin...tapi nasi lemak tu tak angin...hehe

Zaliedana said...

Eh sukun tuh buah ape eks..Kalo buah lai ke epal ke stoberi ke ai kenai le,hikhik..Kak nim,meh nasi lemak 1set,lauk pauk lebih yo..Pstt kak nim dengar yer pantun nih..
ORG MEMBERI KITO MERASO,
ORG BAGI BETIS KITA NAK PAHO,
GUNTING RAMBUT KEDAI PAKLAH
BOLEH BLAH,
Jgn marah kak nim,nnti kena juai..

Mama Hawa/Mama Nani said...

salam kak anim...
lama nyer tak mkn sukun sini susah sikit nak dpt sukun. Best cicah ngan cili kicap!! perghhhh

ijayuji said...

Salam kak anim!!!! sedapnyer sukun goreng! kat sini tak de sukun tauuu! rasanyer dah berpuluh tahun tak makan sukun kalau balik mesia pun mesti tak musim lagi sedappp! cicah sambal kicap pedas2 uuuwaaaaa.... nak sukun kak!

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam K.anim..ooo bz htr manten yer!jalan elok2 yer kak...ada lg tak sukun goreng??