Tuesday, 14 June 2011

Buat Hal Lagi dan Tahniah pada Ummi/HomeSweetHome

Assalamualaikum semua

Bukan niat untuk mendiamkan diri,bukan tak ada entri yang hendak di paparkan,tapi sudah nasib badan,sudah dua kali menda alah ni buat hal..
Hari tu dia rosak...puas ke hulu ke hilir menanya kawan2 ,takut camera ke yang buat hal,memory card ke yang jam atau pun card reader itu sendiri yang rosak..
Akhirnya dapat jawapan sah card reader yang rosak.sampaikan akak ni tebal talipon(tebal muka ke???) gi sms Nor@secubitgaram minta pendapat cik abang nor tu.

Kali ni card reader ni buat hal jugak lagi..apa yang dia dah buat????...kali ni laaaaagi teruk..

DIA SUDAH HILANG!!!!

Adeh sakit jiwo den..kojap jadi macam ni,kojap jadi macam tu...
Hari ni sehari suntuk akak mencari.
Akak talipon anak bujang sulung tu,menanyakan hal ini, tau dia jawap apa?...

agaknya ada toyol yang ambik kot.Dah tuan dia suh curi card reader jadi dia ambik lah card reader mak tu..

Isshhh...ko ni long,...yang bukan2 aje...okay dah sah lah tak jumpa jadi esok harus lah akak ke kedai membeli kad reader yang ketiga untuk tahun ini....kesian akak kan?..kan?...
Bagi sesiapa yang tak tahu apa kegunan kad reader ni boleh google ya..Akak dah meroyan dah ni...huhuhu

Pinjam gambar pakcik google.

Sebelum tu harap2 akak belum terlambat untuk mengucapkan Tahniah buat sahabat nuuuuuuuuuun jauh di Kuantan atas kecemerlangan,kegemilangan dan terbilangan atas kejayaannya dalam dunia blog masak2 nih,iaitu UMMIZAIHADI...pemilik blog Home sweet Home.Tahniah ummi...toce2 sebab bagi munga biru ni ya,eh ada kaler purple jugak lah kan?..kuikuikui...




InsyaAllah harap2 esok akak dapat kembali bersiaran seperti biasa..
TaTa


5 comments:

Ummi said...

Assalam Anim...loorr apa hal lak dgn card reader? Dia wat hal camne tuh..Ummi pun x tau sgt bab2 ni...IT bab teknikal kita kurengg..hehee.. Btw, thanks kerana sudi ambik bunga biru pepel tuh...amboiiihhh jgn lah melambung puji Anim oii..blog Ummi tu biasa2 jek...xda yg istimewa pun..just berkongsi masakan yg praktikal dan ikut tekak org melayu kita jek...kan..hehe, thanks again Anim...muaaaahhh! Harap2 masalah Anim ni cepat setel...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam k.anim..atie pon bkn gheti sgt benda2 camni...sorry yer.

K.Nor said...

hahahahah.. toyol yg amik tu ada blog gak kut.. suka main tembak2 nak masukkan gambar tak ada CReader.. hahahhaah.. lawak betul la anak k.nim... eh aritu tebal ke muka masa sms nor? tak nampak pun heheheh.. anytime la k.nim.. setakat yg boleh bantu, nor bantu.. nor pun bukan pandai sgt :)

k.nim... acu miss call CR tu, kalau bunyi kang senang nak cari.. hihiihihi... ampun k.nim.. duk gelak lg kes n3 k.nim malam ni... dah la.. gi beli yg baru jer esok.. dah nak sampai masa dia tu, nak kan pengganti baru tu.. lps ni jgn lupa ingat no, senang nak miss call kalau ilang lg CR tu ya.. heheh

dah la.. meh makan mee rebus utk hilangkan meroyan.. ^____^

izahdaut said...

kak nim letak bawah katil kot..letak bawah katil cari dalam lemari mano nak jumpo do..

ce cari kat bawah ngalas mejo ko, kat bawah laptop ko.. kat bawah tikar depan tv kak nim tu ko..kot kak nim berio sangat golakkan kumpulan sepah aritu, kak nim tertolak Cr tu kot...haishh memacam kak nim ni.

ado ko toyol pulak curiknyo.. ko bia boto long.. kalau toyol tu curik apo la pekdah dapek tuan toyol tu setakat gamba gulai lomak omak kau ni long.. hahaha

kak nim.. i lebiu i lebiu

Naz said...

Kak Nim..biar boto kak Nim umah akak ado toyol.. Cam no den nak datang layi nanti.. Ahhhh tak kiro.. toyol moyol.. Gulai lomak cili padi punyo pasal..den jerkah jo toyol tu...