Assalamualaikum semua,
akak kembali bersiaran dgn resepi yang amat2 simple.sebagai menu nak berbuka ptg nanti.tak rasa lagi ni,suh ainul je rasa..mmg ada akak derhaka sikit2 akan resepi yang akak sudah terlupa dari mana akak ambik..padan lah dgn muka hakak ni,simpan lama sgt dlm store draft tu sampai dah tak tau mana punca resepi ni.kalau sesiapa tau, tolong bg tau ya..minta ampon,minta maaf banyak2 kepada yang empunya resepi.rasa bersalah pun ado nih..
Rupanya tak berapa terang.elok letak pewarna kuning..huhu
sekian entri pengenalan setelah sekian hari membisu......
Bahan2nya:-
1 cawan tepung kastad
1 cawan jagung manis-(akak letak 11/2 cawan)
3/4 cawan gula
3 cawan air-(akak letak 2 cawan)
1 1/2 cawan susu cair
1. Campurkan tepung kastad, gula, jagung, susu dan air.
2. Lepas itu dikacau sehingga pekat dan berkilat di atas api yang sederhana hingga sebati.
3. Angkat dan sejukkan di dalam loyang atau acuan dan boleh lah dihias dengan buah ceri dll.
2. Lepas itu dikacau sehingga pekat dan berkilat di atas api yang sederhana hingga sebati.
3. Angkat dan sejukkan di dalam loyang atau acuan dan boleh lah dihias dengan buah ceri dll.
No comments:
Post a Comment