Monday, 14 March 2011

Dah Kembali dari bercuti

Assalamualaikum semua..
Alhamdulillah akak dah selamat sampai di rumah dengan selamatnya..dan terima kaseh pada pengunjung2 my kitchen juga buat follower2 baru yang sudi singgah di sini.

Pada yang bertanya tu terutama mamahawa,kasihredha dan yang singgah di fb tu,terima kaseh ya..



kami sebenarnya naik feri yang hampir serupa dengan yang ini



ke Pulau Tioman selama 3 hari dan 2 malam


dengan bangganya nak umumkan gambar ini akak yang ambik
nampak macam dlm swimming pool kan?
lihat air yang jernih
subhanallah sungguh cantik lautan ciptaan illahi



ikan2 yang akak bagi makan sambil yg lain menyelam
pastu sempat lah jugak akak snap2 gambar..


Itu saja yang dapat akak story malam ni..cerita yang lain akan bersambung di blog my story dalam masa terdekat ni..hari ni mau rehat dulu..penat..
oh ya nak bagi tau jugak semasa dalam perjalanan ke Pulau Tioman,kesan2 tsunami terkena jugak pada kami..terkena hentaman dan pukulan ombak yang ganas..alhamdulillah semuanya selamat..

Di kesempatan ini akak nak ucapkan terima kaseh pada rakan en suami yang sama2 bercuti bersama kami..
Buat rakan en suami,semoga Allah melimpahkan rahmat dan rezeki yang melimpah ruah buat kalian sekeluarga..amiiiin




18 comments:

K.Nor said...

salam kak anim.. ooo gi tioman ya... syoknyer main air tu :)

rest dulu ya kak, biar hilang penat travel tu.. :)

Deliah's Deli said...

bestnyer gi jenjalan..cantik betul pemandangan di tioman ye..:)

kak long said...

patut la sonyap yo...!
best kan kak poie sanun?

Zaliedana said...

Assalam kak,wah dah blk yer,Syok la tu,rindu la kat akak,muahhhh..Akak xda ole2 ker kak,ngee..

kasihredha said...

wahhh..kak anymz gi tioman ye...patut le dapur tak berasap, puas akak intai2 macam biasa le..mana tau ada kek ke..masak lemak ke...sopi jo.

Cantiknya pemandangan...suko nengok nya :)
miss you kak :)

Kak Sam said...

Assalamualaikum...
bestnya. Bila le agaknya saya akan menjejakkan kaki ke sana.

Nieza said...

assalam kak anim, rinduunyaa..wah pi bercuti tak ajak kita pun....hehe best tgk gambar tu..cantik..btw selamat beristirehat yer kak..:)

Yatie said...

Assalam K.Anim,
uwaa seronoknya akak bercuti...canyik2 gambar yg akak ambil..slmt beristirehat ya kak...

umi said...

ooo..jauhnya kak anim bercuti, patut la sunyi sepi je dapur ni. cantik view kat situ. selamat beristirehat dan mengemas kain baju hehe..mesti banyak kali nak kena mesin basuh ni kan?

izahdaut said...

kak nimmmmmmmmmmmmmmmm..
missssssss uuuuuuuuuuuuuuuu...
gi basuh baju gi....

zarin said...

windu akak...patutla sepi je...bercuti cutian rupanya dia

anymz said...

to knor
salam kembali nor,syok memang syok main air ni nor tapi ya Allah letih betul rasa badan..ni kain baju semua belum masuk washing machine lagi..asek berlingkar kat tempat tido je sejak balik..huhu


to Deliah's
memang cantik pemandangan kat sana del..subhanallah tak terkata..:)

anymz said...

to kaklong
best tu memang best kaklong,tapi bilo dah balik,teraso boto ponek ee..meh tolong buek laundry.hehehe


to zaliedana
akak pun rindu gak arrr kat korang..ada..ada ni..keychain je..boleh??hehe


to kasihredha
miss you too lah kak..rindu dgn semua rakan2 main masak2 ni tau..asek teringat2 je gurau senda korang tau..hehe

anymz said...

to kak sam
insyaAllah di panjang kan umur di murahkan rezeki suatu hari nanti pasti sam sampai juga di sana..
akak ni beruntung sikit sebab en suami tu memang suka sgt ke pulau2


to nieza
rindu nieza jugak..laaaaa kalau ajak nieza dapat ikut ke?..hehe..takpelah nieza tunggu akak ke finland aje lah ya..

LinRosly said...

Assalamualaikum Anim..

Seronoknya bercuti! Alhamdulilah dah selamat sampai kerumah.

"Selamat berblog kembali" hehehe

Mama Hawa/Mama Nani said...

Salam Kak Anim...
patut lah senyap!!! Kite rindu tau!!!! hehehe anyway jgn lupa main masak2 tau bila kerja & penat dah hilang :)

anymz said...

to yatie
seronok tak terkata yatie.
The best holiday ever..hehe


to umi
dah berapa hari dah ni..masih dok mencuci lagi..apa taknya.sambil cuci sambil tido..hehe


to izahdaut
izaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah
misssssssss you toooo arrrrrrrrrr

meh tlg cuci, meh lerrrrrrr.
akak upah dgn udang galah .hehe

anymz said...

to zarin
rindu zarin gak..huhu


to LinRosLy
wualaikummussalam kaklin

selamat berblog dan selamat mencuci untuk diri sendiri.huhu


to mamahawa
rindu hawa jugak
mana boleh lupa main masak2
teman jauh lagi di kenang ini kan pulak teman bermain..tambahan teman main masak2 ni syok oooo..hehe