Thursday, 17 March 2011

Entri Syahdu

Assalamualaikum
Akak benar2 berada dalam kebuntuan ketika ini bila card reader akak menghadapi masalah..akak tak dapat nak upload dlm laptop ni..entah masalah apa yang melanda akak pun tak tau,kena tunggu hujung minggu bila yang mahir tentang menda2 alah ni balik..sedih yang teramat.
Untuk sementara akak kena lah guna handphone yang tak berapa nak canggih nih..sob3.
Untuk malam ni akak post apa yang dah akak save dlm laptop ni terlebih dahulu..mana yang gambar makan2 tu dah confirm jadi baja..huhu



Ini gambar dalam feri sewaktu kami dlm perjalanan menuju ke Pulau Tioman tempoh hari.
Lihat air laut yang keruh tu.dari jauh kami nampak benda memutih menuju ke arah feri,rupa2nya ombak besar..maka feri yang kami naiki tu mula lah terumbang ambing
Takot jugak pd awalnya,di tambah lagi dgn rasa mabuk yang melampau..
Akhirnya akak kalah dan perut pun mengeluarkan isi..
Tasbih memang tak lepas dari tangan ..walaupun tak pernah tengok tsunami tapi pengalaman menaiki feri yang di pukul ombak memang menggerunkan.
kami berada dalam keadaan yang mencemaskan dalam lebih kurang setengah jam.
Lama jugaklah kitorang kena tengok laut merah mcm ni..sepatutnya laut ke pulau tioman sudah pasti membiru atau menghijau..
Itulah dia terkesan jugak tsunami yang melanda Jepun baru2 ini di Malaysia..



Ikan siakap Tiga Rasa
Resepi boleh lihat DI SINI ya..
Resepi syahdu namanya,..sesyahdu hati ini yang tengah sayu dan pilu..



9 comments:

kasihredha said...

sabar kak...InsyaAllah dpt diatasi:)
akak semalam pun tak leh nak upload pics sebab dah terlebih had...
jangan sedeh2 ye....senyummmm sikittt :)

kak long said...

semalam pun makan siakap 3 rasa..lupo nak ambik gambar,dek sodap ea...huhuhu!
sibaik time makan tu tak syahdu!

K.Nor said...

salam k.anim cayang.. sian yer kena mabuk lauk tu.. semoga dah ok ya..

ttg card reader tu, berkemungkinan dah rosak kut.. agaknya dah kena tukar card reader lain tu.. :)

anymz said...

to kasihredha
dah habis senyum dah ni..senyum kelat..penat ambik gambar tapi takleh upload..huhu


to kaklong
ceh ko ni kaklong..makan sodap2 tak hengat yo.lain kali ambik gambar dulu..set lam kepalo..masak sodap2 pasni ambik gambar..haha


to knor
salam kembali nor

akak rasa pun macam tu jugak..ini card reader yang entah ke berapa dah ni..dah puas membeli..yang mahal,yang murah semua balun.akhirnya rosak jugak..

rasanya kena tukar jugak kali ni..
:(

izahdaut said...

Kak nimmmmmm..
Jangn berduka nestapa. Adik mu disini juga trasa tempiasnya. Ku gagahi memberi masa seminit dua. Untuk memujuk kakak ku yang hiba. Sedangkn diri ini suntuk mlyan anaknda yang gering badannya. Wah sungguh takku sanngka. Panjng pula ngomelan pantun pembuka...

Hihihi...
Kak nimmmmmm... Nk buat camner, buatan manusia, tiada yg sempurna. Mungkin nk berganti lagi sekian kalinya. Betsyukur juga bukan laptop ditimpa bencana... Alhamdulillah, juga berkat kmi mendoakn keselmatann akak ank branak tu.. Risau gak dengr crite akak neh. Tapi last gambo lauk syahdu tu bikin sya senyum la kak... Hihi

Zaliedana said...

Assalam kak anymz,siannyer baca cite akak,sabo yer kak yer,maybe da hikmah di sebalik dugaan card reader yg rosak nih,sapa tau kan,hikmahnyer kak dapat card reader yg baru,wlpong kena klr duit beli yg baru,ngee..Akak pong jnis mabuk laut juga yer..Btw kak,hatiku sungguh terpesona ngan lauk mu ittew yg sungguh menggoda,muehehe..

Naz said...

Salam k Anim..
Rindunyeeee kt akak.. Naz pn baru boleh bersiaran ni.. Busy yg teramat lately ni..
Jangan sedih2 eh.. Nanti org lain pn turut sedih..
Bestnye g pulau tioman.. Harap akak sihat dan dah tak mabuk lagi. Kalau dah balik umah, still mabuk & muntah2 lg, tu mabuk lain tu .. heheheee.. Kena g jumpa doktor tu ;))

umi said...

salam kak anim, sedih dgr cerita akak. moga problem tu dpt diselesaikan cepat. insyaAllah takde apa tu small matter je.

menu syahdu ni pun menawan kalbu..!

Ayu said...

Assalam kak anim, waduh ciannya..
habis ler gamabr2 masak akak gone with the wind ya..
sayang betul ..dah penat2 masak & ambik gambar ..i can understand how u feel..
tak apa kak, bangkit dari kesyahduan tu kena masak lagi lauk2 yang di ambil gamabr tu..kak anim bOleh!!