Sunday, 8 May 2011

Oren Laici

Assalamualaikum semua

Cuaca panas hari ini kan?..kalau di tempat akak ni,sudah tiga hari siang dan malam panas berdentung..tapi apa nak buat itu semua ujian dari Allah..panas kat dunia ni sikit aje..

Hari ni along anak bujang akak yang sulong tu terlebih rajin pulak..dia tolong bancuh oren lychee ni tadi..sedap .makan pulak dgn muffin sitrus .memang terangkat betul tapi akak rasa kalau minum dgn teh o panas perisa oren pun okay gak..hehe



oren laici
by
anymz mykitchen

bahan2

1 tin laici
1 1/2 sb oren sunqiuck limau mandarin
sedikit air gula-opt
beberapa ketul ais
1/2 jug air

cara

Bancuh semua bahan hingga sebati kecuali ais dan laici
Tuang ke dalam gelas
Masukan laici dan ais
Sedia untuk di hidangkan


5 comments:

Deliah's Deli said...

slmt hari ibu kak!

best tu along bt air utk ibu hr ni.tgk laici tu yg x tahan tu! :)
muffin plk dr buku fergal connolly.tgk gamabr depan je dah kecur,sabar aje la :)

Mas said...

akak..nak segelas besar punya....haus la...he..he..

tun_telani said...

ni kalau kt umah mesti berebut cedok laici letak dlm gelas masing2. hehe

anymz said...

to del
memang sedap minum masa musim panas ni del..sejuk je masuk ke tekak


to mas
memang haus hari ini kan mas?..nah satu jug.akak baik hati hari ni..hehe


to tun
hahaha...itu sudah semestinya tun..mana nak cukup kalau wat satu tin laici je kan?..

Hann said...

kak anim..
iskk.. iskk... iskk...
tak tahan la tengok macam nih...
nak la jugak..

oppss.. selamat hari ibu.. :))