Sunday, 29 May 2011

BBq at Port Dickson

Assalamualaikum semua
Alhamdulillah..Akak dah balik..hehe..
Seronok betul menghabiskan hari minggu di pantai Port Dickson..
Tempat yang akak pilih untuk berkhemah dan berkelah ni tempat yang sungguh cantik sekali pemandangannya..kalau ada sesiapa yang ingin membawa keluarga berkelah dan berkhemah di Port Dickson,akak syorkan pergilah ke Pantai Politeknik di PD..

Kami panggil pantai ni dengan nama pantai Poli sebab utamanya ialah pantai ini terletak di hadapan Politeknik Port Dickson..kedudukan nya betul2 di belakang Hotel KAYNS.tapi sayang sekali akak tak ambik gambar banyak sebab leka bersembang dan bergelak ketawa di sini..
Anak2 cuma sempat snap gambar masa mula2 sampai dan masa sedang mengipas ayam..selebihnya bila dah masuk dalam laut semua sudah terlupa untuk snap2 gambar tapi percaya lah tempat ni memang strategik sekali..cuma akak nasihatkan kalau mau ke pantai Poli ni jgn lupa bawa air kosong banyak2 sebab tempat ni tak ada toilet..kalau sesiapa mau berkelah ke sini dan tak tau tempat boleh lah email akak ya..


Akak yang mula2 sampai.so akak cop port sini.kat pokok besar ni..redup yang amat.


bersihkan pantai dia.sebab kedudukannya betul2 di belakang hotel jadi pantai ni agak terpelihara.memang bersih


Tengok tu.akak tak tipu..putihkan ?



tengah usha2 siapa nak naik pencil boat ni dulu.


lagi satu pic untuk membuktikan kat you all yang akak bercakap benar

sambil anak2 mandi manda..ayah bakar ayam dulu.

Ayam yang sudah hampir siap dan boleh di makan..
Resepi perapan untuk bbq nanti akak bagi ya.
Sekian Terima Kaseh
Selamat Bercuti semua..



16 comments:

izahdaut said...

lalalalala.. sukenyaaa diaaa...
hilang stress kan kak

kasihredha said...

besttt nya
pantai cantik
ayam pun cantik
pasti sedap :)

hazeleyed lady said...

i miss the beach...

Nieza said...

wahh bestnyer kak pi bercuti tu...nieza pun suka melepak tepi pantai satu ketenangan yg tak dpt nk gambarkan...memang bestla...lama dh tak pi ke pantai PD tu...ayam bakar tu pun menarik sedap tu..:)

Nazrah Bakery & Dunia Kuih said...

Best nye gi PD...ramai org tak time cuti sekolah ni?

TopsyTurvyMum said...

Kak Anim,
Seronok la kak..
Hari tu balik gi PD tak sempat mandi laut. Nampak jugak pantai2 yang cantik camniii..alaa rugi laa. Dgn bbq lagi tuu..peh!

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

seronoknya kak bercamping kat pantai sambil berbbq... tidor sana ke kak? ehh.. terlupa lak yg akak mmg org n9 kan.. jd taklah jauh benor dr rumah.. hehehe.. sy dulu suka bercamping kat pantai penyabong, endau kalau ada cuti panjang time blk kg.. mmg seronok.. siap angkut dapur gas, lesung batu lagi sbb kami masak sendiri... kalau bernasib baik.. dpt beli hasil laut yg nelayan yg baru mendarat.. murah2 & fresh pulak tu.. rindukan saat2 itu.. dah lama tak bercamping..

anymz said...

to izahdaut
memang hilang segala stress mress zah..tapi siap laaaa...itaaaaaaaaaaaam...huhu

anymz said...

to kasihredha
memang semua makanan sedap2 belaka..buat bbq dgn ayam,satay,sausage segala..dok ngunyah2 sambil bla..bla..bla..makan kacang sampai tak hengat...hehe

anymz said...

to hazeleyed lady
sure nice if you can join us..

~ Cik Azz ~ said...

Kak, anak buah sy dulu belajar kat Poli tu.. Diapun kata pantai kat situ cantik.. Tp tu la, sy lom berkesempatan lagi nak ke sana.. Kalau pergi pun, kat batu berapa tah, yg pemes tu laa..

Lamanya tak main ombak... takutpun ya jugak huhu...

Deliah's Deli said...

wah,org pg PD..best tuh!! ada bbq lagi..sedap!!

zarin said...

bestnya bestnya bbq di tepian pantai

Ummi said...

Salam Anim...waaaaaaaaaaaaa..jelesnya kita tgk org berbbq tu...makan mesti x igt kat kita pun...alaaaa...merajuk aarr...

Miss.Anis said...

kak sbtu ni sy nk g bkelah n lepak dgn kwn2 sekolah.n nk wat bbq jugak.tp ade lelaki dan prmpuan.jd tmpt mne yg sesuai kt pd?tmpt yang akak wat ni leh ke time mlm?kami kesane gerak mlm.

azzabuttercheese said...

tgh cari hotel di pd juga ni