Monday, 22 November 2010

Cuti-cuti malaysia

Biasanya entri cenggini akak letak kat blog sebelah,tetapi memandangkan akak dah selalu sgt story mory kat situ maka kali ni akak story dan bg info tntg tempat ni kat sini pulak ya.
ainul dan wazir akan menghadapi peperiksaan SPM dan PMR pd thn hadapan,maka diorang akan memulakan kelas2 tambahan pada bulan disember ini nanti.makanya atas sebab itulah akak terpaksa menghabiskan cuti2 mesia untuk anak2 pada bulan nov ini jugak.
akak tak pergi jauh.akak cuma ke Taiping jer.kenapa Taiping?..sebab adik akak dok sana.sambil cuti2 sambil berziarah kebetulan adik perempuan yang seorang lagi jugak berada di sana.maka berkumpul2 lah org2 n.sembilan di bumi Taiping..
Kami ambil peluang ni melawat ke tempat yang di namakan Sentosa Villa..kami sudah pun buat tempahan utk cuti kami yang akan datang.kenapa tak tido masa kami ke sana tempoh hari ya?sebabnya kami tau tempat ni masa hari kami nak balik.letaknya tempat ni tak jauh dari taman tasik Taiping.you all boleh view kat website villa ni..www.sentosa-villa.com




mula2 kita akan jumpa menda alah ni di pintu entrance sebagai menyambut kedatangan kita.aku tak pandai nak namakan alat ni apa ya.aku panggil mesin getah je.okay tak tu?


lepas tu ada peti cadangan pulak kat sebelah mesin tu..any suggestion?anyone??


jenuh farah dan wazir mengejar aleesya.anak buah feveret pd ketika ini.
maklum dia yg terkecik sekali skang ni.


ada di sediakan tempat untuk bbq jugak


yang ini hotel.belum siap

landskap dari tepi


pemandangan dari belakang

pemandangan dari hadapan.
rumah ni dua tingkat.setiap bilik berharga rm178 untuk hari biasa dan 278 utk peak sesson.murah kan?berbaloi2

rumah burung.saja snap sebab cute sangat

akak sedang menjalankan kaji selidik untuk mengetahui berbaloi atau tidak tinggal disini.
hana..ada ala2 suasana kat jepun tak??muhaahahaaa


ini air terjun original tau..tuan punya villa buat landskap yang sungguh indah sekali.ada air sungai. diorang buat kolam jadikan swimming pool sayang sekali wazir terlupa nak snap gambar.


apa ni?
bunga teratai yang belum berkembang kot.?

sudut pandangan dari jauh.

semua di atas insyALLAH akan kami nikmati pada penghujung Disember nanti.


p/s
akak chow dulu nak pi mintak royalti pada tuan punya villa.penat tau aku dok menaip2 cerita nih..
cuba lah korang gi cuti2 malaysia kat bandar Taiping ni pulak yang jarak perjalanan ke Pulau Pinang cuma sejam,atau kalau mau ke Kedah cuma 2 jam perjalanan je.
manakala Taiping,apa ada kat sana????..macam2 ada..4 hari 3 malam di sana,akak naik berkilo2.makanan?..mabeles sampai jadi speechless....hahaha

6 comments:

ozzy said...

salam...

Sentosa villa tu kat bukit larut ke?..Taiping ni leceh sikit kalau nak bercuti pasal selalu hujan (taiping adalah kws tadahan hujan)..
Apapun asalkan seronok walau dimana bercuti sekalipun..

p/s- saya terasa seolah2 akak terkial2 nak susun ayat utk terbitkan en3 ni..nmpak mcm segan2 pun ye...jgn marah gurau2.. hehe

Uncle Lee said...

Hello Anymz, that is Taiping? Holy Smoke! I thought it was England or maybe Switzerland.....
Love that place, and looks cozy too.

The last time I was in Taiping was in the late '70s.
Have a great time Anymz.....how was the food there?
Best regards, Lee.

kasihredha said...

wau...cantik rumah tu..I likeee

anymz said...

to ozzy
bukan di bukit larut.sebelah lake garden tu je,hampir2 dgn kaki bukit larut..terperanjat tempat ni wujud.tak ramai yg tau sebenarnya.
mmg taiping bandar tadahan hujan,tapi sepanjang 4 hari di sana,cuma sekali je hujan lebat.hari yg lain cuaca okay.redup dan sejuk.
p/s
terkial2??ya..agak terkial2.segan?oh tidak.tak ada segan2...
masih nak belajar susun bahasa.buat karangan pun asek fail je.hahahaha:D


to uncle
hi uncle.terima kaseh datang dapur saya.ita been a while since my last visit.missing your story and you too.muhahahaha..


to kasihredha
mmg cantik.persekitarannya lagiiii cantik.kalau kita yg pegang camera mcm2 gambar kita leh ambik.ni anak yg pegang,apa lagi gambar2 diorang je lah yg banyak.grrrr..geram nih

Eliza said...

Salam Kak Animmm...tertengok Taiping terus mai sini..rindu ohhh ngan bandar nih. Pernah duk sana 2thn. best sesngt..refreshingkan scenery kat situ kak?? Kedai makan pun best2!!

Kita pun tgh cuti2 Mesia nih kat Perelih skang..

hana said...

kejepunan di mesia la tuh kak...hihihihi... syok ah tgk akak cuti2 mesia.... lawo la kak umah tuh!