Tuesday, 23 November 2010

Barbeque

Rasanya ini entri yang last pasal cuti2 malaysia akak kali ni.malam minggu yang lepas,kami 3 beradik pompuan berkumpul gader2 buat makan2,minum2 sambil bakar2 ayam,sotong,udang sambil gossip2...alaaaa..gossip2 membina.bukannya nak kutuk sesiapa pun.adik pompuan bongsu akak tak dapat hadir..banyak keje lah tu gamaknya ya..

kita layan gambar2 je dulu ya.esok lusa akak start main masak2 semula..ni nak kemas rumah,kemas dapur,kemas laman,isshhh..banyaknya kejeeeee......

bakar ayam,sotong.sotong yang ini akak gaul dgn gula,perap kan dulu.pastu baru bakar.fullamak...sedapnya.rasa.masuk bakul,angkat le sendiri cik minah oi..


ayam yang pertama di bakar

ini jugak antara yang terawal

menu western
pic jauh ya.tak nampak?.lantak le.
akak suh nengok je,bukan suh komplen.kihkih

dessert tiramisu.
anak buah akak komplen,kenapa kat rumah makcik dia ni akak buat cheese dia tebal dan sedap kenapa akak buat utk dia punya kurang sedap.jawapannya cik abie oi.,kdg2 kita masak ikut mood.kalo mood bagus rasanya pun bagos,kalau mood tak bagus,rasanya hampeh.tak caya??
cuba masak time lepas kena marah dgn ayah ,menjadi tak?


lagi dessert.
banana crumble
makan dgn ice cream vanilla.no pic eskrim kat sini

sheperd pie


blackpepper sos.
adik akak malas nak beli kicap pekat.
nyampah akak nengok kaler blackpepper tu.
jadi cam gray pepper sos



11 comments:

Mas said...

sedappnya.....macam2 ada....

Yatie said...

Salam K.Anim,
Wow seronok berkumpul bersama sanak saudara...kena plk ada BBQ..mmng happening...yatie pun suka saat2 ni..borak2, gossip2..gelak tawa..mcm2 adaaaaaa....

hana said...

tak sabo nak balik mesia bbq ngan adik beradik.. huwaaaaaaaaaa... bestnyerrrrr...

ozzy said...

salam..

Memang seronok bercuti sambil dpt berkumpul ramai2 mcm tu..meriah.

Eliza said...

`kdg2 kita masak ikut mood.kalo mood bagus rasanya pun bagos,kalau mood tak bagus,rasanya hampeh.tak caya??'

saya sker ar akaknya jawapan yg nih. betul tu kak, andred persen! saya caya kak..huhu..

izahdaut said...

lama dah tk berbb ngan sedaramara..time raya slalu buat, tapi baru ni tak cukup korum..tak cukup korum tak buat aaa

ilahjy said...

jgn luper tiap kali lepas makan makan yg berbakar ni makan timun utk neutral kembali karbon yg terhasil semasa pembakaran ..

anymz said...

to mas
masa makan semua tak hengat.lepas makan mesti nyesal..hahaha..tapi bior nyesal makan jgn nyesal tak makan.betul tak?hihi


to yatie
memang seronok berkumpul2 tapi tak seronok tntg bab nak berkemas tuh..hehehe


to hana
hana,nanti bila dah bbq dgn adik beradik buat bbq dgn rakan2 blogger pulak..boleh?.hana masak semua yg ada dlm blog tuh.wakakakaka


to ozzy
oh itu sudah semestinya.tambahan kami semua satu kepala.hahaha


to Eliza
tu lah dia liza,anak2 sedara ni tau komplen je kan?..pening kepala nak layan tekak anak2 buah nih.kita dah tua nanti mau ke tidak diorang pulak masak utk kita kan?


to izadaut
adik akak buat jugak hari tu zah.kalo tggu adik bongsu tu alamatnya takkan ada bbq lah jwpnya.sebab keja dia mmg sibuk memanjang..melainkan kita pi buat kat rumah dia pulak lain kali..erkk????..tak terpikir pulak selama nih.hah!lenkali buat kat rumah dia pulaklah di subang nuuuuun.!


to ilahjy
alamak!!!!!sudah terlupa lah kak.
lenkali kena ingat tu.seb baik saya tak makan byk sgt mlm tu sbb perut dah kenyang makan nasi goreng cina..:)

My Life My World said...

Uish ... sedapnyer Kak Anim, dah meleleh-leleh dah air liur saya nih... hehehehehe

kakpah said...

besok buek bbq best gak ni ..

anymz said...

to my life my world
hehehe..makan ramai2 memang best.tak kira lah apa menu sekali pun


to kakpah
buek copek kakpah.time cuaco elok2 baik buek copek2 nanti hujan bukan jadi bbq lagi dah jadi bebeku pulak nanti..muhahaha