Sunday, 30 May 2010

French Loaf with cheese and tuna


Lagi sekali saya suka sgt2 buat tajuk gempaq chenggitu..hehe..french loaf ni senang sgt buatnya.
mungkin you all dah selalu buat.yang ini made by eldest daughter.farah, masa breakfast tadi..tak puas hati mak puji adik dia semalam kot.bagus gak diorang lawan2 masak ni kan..mak pun senang dok goyang kaki dgn ayah nonton cerita 'House'.yeehaa.......

bahan2

1 batang french loaf(ala yg jual kat giant,roti panjang yg keras kematu tu)
1 tin tuna
1 biji buah tomato di belah dua dan di hiris
1 sudu teh lada putih/lada hitam
beberapa keping cheese
butter

cara

french loaf di potong bulat2 atau menyerong
ambil sekeping french loaf yang sudah di potong
sapu butter di atasnya
letak tuna yang sudah di hancurkan
tabur serbuk lada putih/hitam
letak tomato atas tuna
akhir sekali letak cheese yang sudah di potong kecil2
sedia untuk di bakar.
bakar hingga keperang2an.
dah siap..




Nurfarah hanis mustafa
awatnya yang dok terlentuk tu.
oo... masa ni tunggu mak shopping mopping kat JJ

2 comments:

Mrs Infinity said...

salam..bahagianya hidup ade anak2 dara yang rajin2 ni...

anymz said...

Mrs Infinity:mula2 dulu diorang ni masak,di paksa oleh ayahnya.skang ni every weekend akak biarkan diorang di dapur,.all by themselves semata2 nak tanamkan minat.hehe..alhamdulillah menjadi.