Thursday, 28 October 2010

cerita hari ini

Hari ni hari yang sungguh memenatkan.Out ke melaka hari ni dengan anak bujang no 2..ada beberapa hal yang perlu di selesaikan..panas bukan main negeri melaka hari ni..rasa terbakar muka..masuk N.Sembilan cenggitu juga..hadoi..jadi,hari ini hakak tak memasak..cuma beli lauk je..tapi sempat la ,
untuk malam ni buat ais blended banana utk my laling..konon2 nak dietlah kan.
senang je membuatnya..blend ais,yogurt,susu segar dan pisang montel,tapi akak guna pisang emas bawa belayar..sebab ada lebihan buat banana crumble tu hari ,.jgn membazir..


ais blended banana
(siap ada background lagi..sila lah duduk sambil minum2 ya..)

konon2 tak mau masak..penyakit malas sudah menyerang,tetiba ainul bersuara..
tolonglah masak mak..lauk beli siang tadi tak sedap..issh..ainul,penat org masak,awak kata tak sedap...jadi akak cuma sempat buat sambal sardin je la..dan my laling yang konon2 nak diet tadi sudah tergoda dgn sambal sardin..bertambah2 pulak makan nasi tadi nampaknya..
sedap ya bang,,..mmmm..pasni,kalau tambah lagi kilogram tu jgn salahkan kita lagi ek??....



sambal sardin

selepas bacaan yassin,semua meluru ke dapur,mencari nasi dan roti untuk makan dgn sambal ni

8 comments:

Lady of Leisure said...

tak tahan tengok sambal sardine... favourite!

ijayuji said...

Salam kak anim! nak sambal sardin! buat makan dgn roti esok pagi hihihi...lama jugak tak menSARDIN sedap ni buat pedas2 :D

kak long said...

kak,ese ari ni gulai sardin...lawan lak ngn tolo itik masin...mang aiii...!

Uncle Lee said...

Hi Anymz, iced blended banana? Okay, I'll take a pass on this.
Iced coconut water, iced sugar cane, Iced pineapple, iced mango...okay.
Iced banana.....I'm not on diet. Ha ha ha.
Have fun, Lee.

zarin said...

kak...sambal sardin tu kan, kalau baru lepas makan bend lain pun saya pi serbu jugak nk makannya sebab sedap lerrr

anymz said...

Lady:sama lah dgn anak2 kat rumah ni...:)




ijayuji:sambal sardin sudah abis lah ika..zasss...zass..sekali hadap lesap..:D


kaklong:wah ko gulai tolo asin yo..anta
sini..pebret hakak tuuuuu...:D



Uncle Lee:sedap ni...saya bagi free satu gelas..
its good for your stomach...serious..:D



zarin:hahaha...ramainya peminat sardin kat sini kan..sambal sardin,kicap sardin bila makan sambil gigit cili padi..perghhhh..sedap kan zarin:D

kakpah said...

kek rumah ni sadin tak ponah tak ado. tu lauk imegensi tu hahaha... totap laku..

hana said...

huwaaaaa ade sambal sardinnnn.wat risole sedap nih kak!